Hulp bij zoeken

Vakantie boeken

Vakantie boeken

Vakantie boeken

Hoe zoek en boek je online een vakantie? 17 eenvoudige tips

Wil jij graag een verre vakantie plannen? Ik herinner me nog goed toen ik mijn eerste verre reis plande. Ik had geen idee wat ik precies moest doen. Sindsdien heb ik vele reizen gemaakt en veel ervaring opgedaan in het zoeken, boeken en voorbereiden van reizen. Ik geef je graag een paar tips mee hoe jij het beste je volgende reis kunt voorbereiden.

Het plannen van een reis kan een heel karwei zijn. Waar moet je beginnen? Wat is stap 1? En stap 2? Waar moet je rekening mee houden?

Ik hou van lijstjes en heb de afgelopen jaren een goede checklist opgesteld, zodat ik niet per ongeluk dingen vergeet. Je wilt niet op reis gaan en vergeten zijn iets te regelen.

Bij het zoeken, boeken en voorbereiden van een reis heb je internet nodig. Je moet op het internet zoeken naar de mogelijkheden en deze reserveren en boeken. Weet jij hoe je het beste een zoekopdracht kan maken? Zo niet, lees dan hier enkele tips om de zoekresultaten te krijgen die jij wilt.

Ik heb een stap-voor-stap handleiding gemaakt voor het plannen van een reis. Met behulp van dit stappenplan wordt het plannen van de reis eenvoudiger.

Stap 1: Kies je bestemming.vakantie zoeken

Wanneer je weet waar je naartoe op reis wilt, heb je een doel. Veel mensen praten graag over reizen en bestemmingen. Het kiezen van een bestemming is enorm belangrijk. Het maakt het plannen een stuk eenvoudiger en je weet met welke (lokale) factoren je rekening moet houden.

Je plan wordt concreter.

Misschien heb je al jaren een bestemming in je hoofd. Je kunt ook inspiratie halen uit tv-programma’s (reisprogramma’s), tijdschriften (National Geographic), reisgidsen, boeken, films, series, enzovoort.

Stap 2 – Hoelang ga je op reis?

Hoelang wil je gaan reizen? Het is belangrijk om dit op tijd te bepalen, zodat je de kosten kunt berekenen. Elke dag langer op reis, maakt de totale reis duurder. Als de kosten te hoog worden, kun je eventueel dagen gaan besparen. Het budget geeft dus mogelijkheden en beperkingen, waar je in het planproces binnen kunt blijven.

Stap 3: Onderzoek de kosten.strandvakantie

Je weet inmiddels waar je naartoe gaat en hoelang je wilt gaan. Vervolgens kun je een budget bepalen. In het budget moeten de kosten worden opgenomen. De hoogte van de kosten zijn afhankelijk van je reisstijl. Ga je backpacken of wil je wat meer luxe? Hoeveel hotels, restaurants en activiteiten wil je aandoen?

Het resultaat is een overzicht van je dagelijks budget wat je aan verblijf en andere dingen (eten, drinken, activiteiten) kunt besteden.

Je kunt veel informatie halen uit reisgidsen en online blogs over je bestemming. Wanneer je graag 10 dagen naar Parijs wilt gaan en je weet dat je ongeveer €100 per dag nodig zult hebben (inclusief verblijfkosten), dan weet je dat je in totaal €1000 moet hebben om je reis te kunnen maken, exclusief de reiskosten.

Nu heb je een concreet plan om naartoe te werken.

Stap 4: Ontvang rewards, bonussen en miles

Wanneer je een lange reis kan maken, kun je veel bonussen sparen. Je kunt bijvoorbeeld miles sparen met je vliegreis en punten met je verblijf in een hotel. Hiervoor dien je je in te schrijven voor de bonusprogramma’s van de bedrijven.

Dit kan veel geld besparen tijdens je huidige of een volgende reis. Bijvoorbeeld gratis vluchten, gratis updates of een gratis overnachting.

Wanneer je bijvoorbeeld vanaf Europa naar Zuid-Amerika vliegt met LATAM, spaar je met de retourvlucht Amsterdam – Zuid-Amerika al genoeg bonusmiles voor een binnenlandse vlucht in een Zuid-Amerikaans land. Kaching.

Stap 5: Doe inspiratie op.

Blijf nieuwe inspiratie opdoen voor je reis. Lees bijvoorbeeld interessante blogs, like social media accounts, bekijk reisprogramma’s op televisie, enzovoort. Hier doe je nieuwe ideeën en inspiratie op voor je reis. Van deze kennis kun je profiteren en de beste reis samenstellen.

Stap 6: Bespaar nog snel even geld voordat je boekt.

Je hebt inspiratie, weet wat je wilt en weet je budget. Voordat je je vlucht en hotels boekt, doe je er goed aan om te controleren of je op een bepaalde manier nog makkelijk geld kunt besparen.

Het loont bijvoorbeeld om je vlucht te boeken tijdens aanbiedingsweken. KLM heeft bijvoorbeeld 2 keer bij jaar de Werelddealweken, waarbij vluchten worden aangeboden voor een erg voordelige prijs.

Flexibiliteit kan je veel geld besparen. Soms zijn vluchten een stuk goedkoper wanneer je een paar dagen eerder of later vliegt. Check dit even. Misschien kan je wel €200 besparen door 2 dagen later terug te vliegen.

Je kunt hotels en hostels beter direct bij het hotel/hostel boeken in plaats van bij een boekingssite. Dit kan je ook makkelijk geld besparen.

Maar soms hebben boekingssites voor vluchten en hotels aantrekkelijke kortingen. Doordat ze hun producten in bulk inkopen, kunnen ze de prijzen voor jou soms (zeker niet altijd) lager houden. Het kan dus zeker lonen om dit even te controleren voordat je uiteindelijk gaat boeken.

En let tenslotte op kortingscodes. Deze worden soms op de website aangeboden en soms in e-mails van aanbieders. Schrijf je dus in voor nieuwsbrieven. Bewaar deze kortingscodes en verzilver ze bij het boeken.

Stap 7: Boek je vlucht.vlucht boeken

Over het algemeen geldt: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper. Boek je vlucht maximaal 2 maanden voor je reis. Last-minute deals bestaan eigenlijk niet meer bij vliegreizen. Probeer dus zo snel mogelijk te boeken. Vaak stijgen de prijzen hard enkele weken voor vertrek.

Soms is het goedkoper om je vlucht te boeken bij een boekingssite. Soms is het goedkoper om je vlucht direct bij de luchtvaartmaatschappij te boeken. Het is sowieso betrouwbaarder om bij de luchtvaartmaatschappij te boeken. Bij een fout of vertraging zijn zij direct verantwoordelijk en wordt je niet van het kastje naar de muur (de onbereikbare boekingssite) gestuurd.

Let goed op de vluchttijden. Het kan goedkoop zijn om ’s ochtends vroeg om 6 uur te vliegen, maar dan moet je ook 2 of 3 uur van tevoren op het vliegveld zijn. Dit betekent een gebroken nacht en eventueel een hotel in de buurt van het vliegveld. Een goedkope vlucht kan dan worden gecompenseerd door een duur vliegveldhotel. Dan kan je net zo goed een duurder vliegticket met een betere vertrektijd kopen.

Mijn favoriete boekingswebsites voor vluchten, zijn:

Stap 8: Boek je verblijf.

Zodra je je vlucht hebt geboekt, kun je ook je verblijf boeken. Wanneer je een strak reisschema hebt gemaakt, kun je aan de hand daarvan accommodaties gaan zoeken. Wanneer je de reis ter plaatse nog niet hebt uitgestippeld, kun je in ieder geval alvast je eerste en laatste verblijfplaatsen boeken die aansluiten op je geboekte vlucht (in de vorige stap).

Er zijn verschillende soorten accommodaties die aansluiten bij je reisstijl. Een hotel is vaak luxer, met een eigen slaapkamer en badkamer. Je kunt ervoor kiezen om het ontbijt alvast erbij te boeken. Veel mensen (waaronder ik) vinden een goed hotelontbijt een grote toevoeging aan het verblijf.

Een hostel is vaak minder luxe. Je kunt ervoor kiezen om op een gedeelde slaapkamer te slapen, in slaapzalen. Hiermee kun je veel geld besparen. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Veel hostels hebben ook privéslaapkamers met zelfs een eigen badkamer. Je betaalt dan iets meer dan slapen op de slaapzaal, maar een stuk minder dan voor een kamer in een hotel.

Tegenwoordig zijn er ook veel nieuwere hostels die meer luxe bieden. Deze hostels zijn de perfecte combinaties tussen het comfort van een hotel en de lagere prijs en gezelligheid van een trendy hostel. Een hostel is vaak een stuk minder stijfjes, heeft vaak een leuke gemeenschappelijke ruimte en is soms zelfs moderner dan een hotel.

Op de websites van de hotels of hostels kun je vaak een goedkopere prijs vinden dan bij boekingssites. Je kunt via boekingssites wel gemakkelijk een goed hotel of hostel vinden. Ik gebruik hiervoor:

Stap 9: Wat ga je doen?

Plan het perfecte avontuur in het buitenland. Er zijn vast wel een aantal plekken die je graag wilt zien in het land waar je naartoe zult reizen. Ook zijn er vast een aantal dingen die je graag wilt doen.

Hiervoor kun je veel inspiratie halen uit reisblogs. Deze zijn vaak makkelijk te vinden via zoekmachines op internet.

Stap 10: Pak je spullen en geniet van je reis!

Neem niet te veel mee. Je moet alles namelijk mee sjouwen.

Vergeet voor vertrek niet het adres van je verblijfplek op te schrijven op papier (telefoon kan namelijk uitvallen). Plan ook hoe je vanaf het vliegveld naar je hotel of hostel kan reizen en schrijf dit op. Zorg er ten slotte dat je op z’n minst een paar tientjes aan lokale valuta hebt voordat je op reis gaat. Het kan zijn dat je op het vliegveld niet kan wisselen.

En geniet van je reis! Doe het rustig aan, ontstress en ontspan.

admin

Reacties zijn gesloten.