Interieur

Interieur

meubels zoeken

Meubels kopen? Volg deze 5 tips om beter online te kopen

Overweeg je om online meubels te kopen? Met de volgende tips zal je betere resultaten krijgen.

Online winkelen is een geweldig middel voor het inrichten van je huis. Veel mensen kopen liever niet online hun meubels, omdat het ze te riskant lijkt. Hoe weet je wat je uiteindelijk krijgt? Hoe weet je of een bank lekker zit? Of hoe weet je of een tafel goed staat in je huis?

Herken jij dit? Dan is deze blog voor jou! Deze twijfels zijn namelijk niet helemaal terecht. Er zijn namelijk oplossingen voor dit soort twijfels. Lees de volgende tips aandachtig door. Ze kunnen je helpen om met meer zelfvertrouwen online je meubels te kopen.

Tip 1: Meet alles twee keer

Meten is weten. Het is het belangrijkste onderdeel van het kopen van meubels, ook online. Je moet ervoor zorgen dat de meubelstukken uiteindelijk in je huis passen.meubels online kopen

Wanneer je de juiste afmetingen van de ruimte hebt genoteerd, kun je deze controleren met de afmetingen bij de productbeschrijving. Je kunt het ook andersom doen. Wanneer je een meubel ziet wat je graag wilt kopen, kun je de afmetingen neerleggen in een ruimte en kijken of het goed past. Dit kan bij een bed, een uitschuiftafel of een bank. Eigenlijk kan het met alle meubelstukken.

Dit zijn niet de enige afmetingen waarmee je rekening moet houden. Ook de afmetingen van het pakket waarin de meubels worden geleverd, zijn van belang. Kan het pakket door je voordeur of door het trappenhuis? Ben je er dus zeker van dat de verpakkingen de ruimte kunnen bereiken waarvoor je ze bedoeld hebt?

Tip 2: Lees reviews van andere kopers

Het online kopen is wat dit betreft veel makkelijk dan meubels kopen in een fysieke winkel. Online kun je namelijk reviews lezen van andere mensen die het product al hebben gekocht. Wat vonden zij ervan? Tegen welke problemen zijn zij achteraf aangelopen? In een fysieke winkel kun je de vorige kopers niet benaderen.

Lees dus de beschikbare reviews. Je kunt deze op de website van de aanbieder vinden, maar je kunt ook andere reviews bij andere aanbieders vinden. Deze kun je vinden door in Google naar het product te zoeken.

Beoordelingen vertellen vaak een eerlijker verhaal dan de productbeschrijving. De productbeschrijving is door de verkoper zelf geschreven. Zij willen natuurlijk het product aanprijzen. Reviews zijn geschreven door consumenten; mensen als jij en ik. Reviews van consumenten zijn veel eerlijker en kunnen ook goed negatieve kanten benadrukken.

Het lezen over andermans ervaringen voordat je een meubelstuk koopt, kan erg waardevol zijn. Het is zelfs de sleutel tot succes. Koop dus meubels waar reviews voor beschikbaar zijn of zoek naar reviews op websites van concurrenten en andere aanbieders. Wanneer een bepaalde meningen door meerdere klanten wordt gedeeld, is het zeker iets om rekening mee te houden.

Houd er wel rekening mee dan een ontevreden klant sneller een review achterlaat dan een tevreden klant. Volg dus niet zomaar alle negatieve beoordelingen, maar lees kritisch of de beoordeling relevant is. Wanneer een negatieve recensie over het product vaker wordt gegeven, is het zeker iets om in overweging te nemen. Maar filter negatieve reviews over menselijke fouten bij de aankoop eruit. Sommige mensen geven een negatieve review, omdat ze niet de service kregen die ze verwachtte nadat ze zelf een fout hebben gemaakt. Dit zijn de klagers. De reviews van klagers kun je vaak negeren.

Tip 3: Bekijk het meubelstuk vanuit verschillende perspectieven

Bij online foto’s van het product is het soms moeilijk te beoordelen hoe het meubelstuk er daadwerkelijk uitziet. Deze foto’s opmeten meubelszijn door een stylist en professionele fotograaf gemaakt. Ze zien er dus gelikt uit. De meubelstukken zien er erg goed uit, maar misschien niet helemaal realistisch. De foto’s moeten je aanmoedigen om het product mooi te vinden en te kopen. Als je het product uiteindelijk thuis ontvangt, kan het anders het beeld dat de foto je gaf.

Hetzelfde geldt voor het gevoel dat je bij een product krijgt. Bijvoorbeeld hoe het zit, ligt of hoe de stof precies aanvoelt. Het is aan te raden om voor dit soort aspecten naar een fysieke winkel te gaan. Je kunt hier meerdere producten bekijken, zelf foto’s maken voor thuis en vervolgens thuis in alle rust een beslissing nemen. Vervolgens kan je het product met een gerust hart online bestellen, want je weet precies hoe het product is.

Bij je bezoekje aan de fysieke winkel, kun je zelfs een staalmonster meenemen voor thuis, om je geheugen op te frissen bij het maken van een beslissing. Met het staalmonster kun je ook controleren hoe een kleur past in je woning en hoe de lichtinval in de ruimte is op de kleur.

Tip 4: Controleer het retourbeleid

Je koopt niet online meubels met het vermoeden dat je ze weer terug gaat sturen. Wanneer je online iets koopt, is het risico echter wel groter dat het niet is wat je ervan verwacht had. Soms is je oordeel niet goed geweest, had je andere verwachtingen of past het meubelstuk toch niet in je huis (bijvoorbeeld door de kleuren of de lichtinval). Wanneer je van tevoren het retourbeleid controleert, weet je meteen wat de mogelijkheden zijn.

Let er bij het retourbeleid op of hoe de meubels worden opgehaald en of je je geld kunt terugkrijgen.

Tip 5: Voorwaarden verzendingbezorging meubels

Het mooie van online meubels kopen is dat ze (vaak gratis) worden thuisbezorgd. Dit bespaart jou een hoop sjouwwerk, maar ook het huren van een grote auto, kar of busje. De meubels worden dan tot over de drempel van je voordeur gebracht.

Toch zijn er voorwaarden aan de levering van meubels. De leveranciers vereisen een werkende lift in het gebouw. Als er geen lift is, tillen ze vaak tot en met de 3e verdieping, maar niet hoger. Ook heb je zelf de verantwoordelijkheid dat de meubels door het trappengat passen.

Online meubels kopen: wel of niet?

Eigenlijk hoef je geen grote gok te nemen bij het online kopen van nieuwe meubels. Je moet gewoon slim selecteren. Wanneer je niet helemaal zeker bent van je zaak, is een bezoekje aan een fysieke winkel zeker de moeite waard.

Het scheelt je een hele dag rondlopen over de meubelboulevard en heel veel sjouwwerk wanneer je online je meubels koopt. Houdt de bovenstaande tips in gedachte bij de volgende keer dat je nieuwe meubels wilt kopen.

admin

Reacties zijn gesloten.